Om Restart

Förändringsarbete är vår grej

Med hälsa och hållbarhet i sikte

 

Vi vill bidra till att fler mår och fungerar bra

Genom att tillgängliggöra, tydliggöra och framför allt praktisera det som är viktigt för att må och fungera bra. Hos individer, i relationer, grupper och organisationer. Mycket handlar om att vi människor behöver förstå syften, vara i tydliga ramar och att ha gynnsamma beteenden. Ta hänsyn till vårt livsviktiga fundament, det som är nödvändigt för att må och fungera bra som människa.

För oss är det sant att “allt hänger ihop”. Vi har en systemisk förståelse som utgångspunkt i alla uppdrag vi genomför.

Vi arbetar med den eller de människor vi har framför oss. Inga genvägar, inga metoder eller modeller. Flexibelt och precist.

På riktigt.

Suss Björklund – founder of RESTART.

”Suss tror på människor och ser deras styrkor – oavsett om de själva är kapabla att se dem eller inte. En superkraft skulle man kunna kalla det. Jag känner mig några centimeter längre, får lite mer energi än vanligt och finner krafter som tidigare inte varit lika tydliga”.
Linn Larsson

Om Suss Björklund

Min värdefulla kompetens vill jag dela med mig av

Jag heter Suss Björklund och jag lever med en tydlig intention om att själv må och fungera bra och att hjälpa andra att göra det.

De senaste fem åren så har jag haft min uppmärksamhet på att leda framgångsrika förändringsprocesser, både i större organisationer och hos enskilda individer – barn, tonåringar och vuxna. Jag har utvecklat en ledarskapsutbildning, några kurser, en coachutbildning, en träningsform “SlowMotionTraining” och ett antal andra aktiviteter och föreläsningar.

Min tidigare yrkesmässiga bakgrund har jag i träningsbranschen, med förmånen att ha haft kul på jobbet nästan jämt. Ett högt tempo, mycket energi, passionerad personal och engagerade medlemmar. Jag fick möjlighet att vara med och bygga upp en stor organisation – träningskedjan SATS. När jag startade 1993 hade vi fyra träningscenter och när jag slutade 2009 hade vi över 100 träningscenter runt om i Norden. Jag hade olika ledarroller, var representant i den svenska ledningsgruppen och den nordiska koncernledningen. 2009 till 2014 var jag verksam som VD på utbildningsföretaget SAFE Education. Vi genomförde stora förändringar med syfte att personalen och kunderna skulle uppleva tydlighet, trygghet och känna stolthet för varumärket. Det lyckades vi med.

Nu är jag och mina samarbetspartners i Restart Company redo att hjälpa dig att göra de förändringar du behöver för att uppnå de resultat du önskar.

Med människan och hållbarhet  i sikte

Små justeringar kan gör värdefull skillnad

Alldeles för många barn, tonåringar och vuxna mår och har det sämre än de önskar och behöver. Den psykiska ohälsan är alarmerande. Vi ser och hör om det överallt runtomkring oss. Det finns även en ny rapport från Skandia gällande ungas psykiska hälsa och tidigare rapport från Socialstyrelsen om utvecklingen av den psykiska ohälsan hos barn och unga.

Många är förvånade över hur det kan vara så ”när vi har det så bra”. Om vi tar utgångspunkt i vad vi människor behöver för att må och fungera bra, då har vi det inte så bra. Vi behöver bland annat näring, rörelse, återhämtning, beröring och trygghet, men vi har skapat ett samhälle som bidrar med det motsatta. Överflöd av skräpmat och dryck, dvs icke-näring, alla tänkbara hjälpmedel för att slippa rörelse, vi är uppkopplade dygnet runt, vi umgås digitalt och den fysiska kontakten minskar.

Vi vill vara med och stoppa den utvecklingen och bidra till att fler kan må och fungera bra.